
6 adet ince pırasanın beyaz kısımları
3 yemek kaşığı deniz tuzu
Yeteri kadar su
SOS İÇİN
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
15 adet çekirdeksiz siyah zeytin
10 adet kurutulmuş domates
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber
Pırasaları temizleyip 15 cm'lik parçalar halinde kesin. Derin ve büyük bir tencerede deniz tuzu ile bol suyu kaynatın. Pırasaları ekleyip 8 dakika haşlayın. Tel süzgeçle çıkarıp soğuk suya atın. Kağıt havlu üzerine çıkarıp suyunu süzdürün. Her parçayı birbirinden ayırmadan uzunlamasına ikiye bölerek servis tabağına alın. Sos için sirke, toz şeker, tuz ve karabiberi tel çırpıcı ile karıştırın. Zeytinyağı ekleyip çırpmaya devam edin. Kıyılmış zeytin, domates ve maydanoz ilave edip karıştırın. Sosu pırasaların ortalarına pay edip servis yapın.