Mercimek Badı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Mercimeği, üzerini çok az geçecek kadar su ile haşlayın. Daha sonra ocaktan (biraz sulu kalmalı) alın. İçine bulguru ilave edin ve üzerini kapatıp bulguru şişmeye bırakın. İnce kıyılmış soğan, taze soğan, domates, dereotu, maydanoz, nane ve cevizi karıştırın. Salçayı bulgura ilave edip, karıştırın. Üzerine kıyılmış sebzeler ve baharatları ekleyin. Limon suyu veya nar ekşisi ile bir çay bardağı kadar su katıp tüm malzemeyi karıştırın. Tatların birbirine geçmesi için buzdolabında yarım saat bekletin. Lahana ve asma yapraklarıyla servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL