Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    250 gram istiridye makarna
    1 tatlı kaşığı sıvı yağ,
    yeteri kadar su
    1 çorba kaşığı tereyağı,
    tuz

    Salata için:
    1 adet göbek marul
    1 demet roka,
    1 adet kıvırcık marul
    250 gram kiraz domates
    1 adet sarı
    1 adet kırmızı biber
    6 adet kornişon turşu
    1 su bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
    1 su bardağı konserve mısır,
    tuz
    250 gram küp doğranmış kaşar peyniri

    Sos için:
    Yarım çay bardağı nar ekşisi
    100 gram dilimlenmiş siyah zeytin
    1 tatlı kaşığı kekik
    Yarım çay bardağı portakal suyu
    1 su bardağı zeytinyağı
    1 adet limonun suyu,
    4 yaprak fesleğen
    2 çorba kaşığı toz parmesan peyniri

    Üzeri için:
    1 su bardağı ay çekirdeği içi
    1 çorba kaşığı sıvı yağ,
    tuz

Makarnayı, sıvı yağ ve tuz kattığınız suda haşlayıp, süzün. Tereyağı ile bir tencerede çevirin. Salata için göbek marul, roka ve kıvırcık marulu iri parçalar halinde elinizle koparın. Biber, kiraz domates ve turşuyu dilimleyip, salata malzemeleriyle geniş bir servis kabına alın. Zeytin, mısır, kaşar peyniri ve tuzu katın. Üzerine makarnayı yerleştirin ve karıştırın. Sos için tüm malzemeyi robottan geçirin ve makarnalı salatanın üzerine gezdirin. Üzeri için ay çekirdeği içini sıvı yağ ve tuz ile tavada kavurun. Salatanın üzerine serpin ve servis yapın.