Buğday Salatası
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Buğdayı, bir gece soğuk suda bekletin. Ertesi gün üzerini iki parmak geçecek kadar su ile haşlanmaya bırakın. Buğday suyu çekince, kaynamış suyu ekleyin. Buğdayın cinsine göre haşlama süresi 30-45 dakika arasında değişebilir. Haşlamanın sonunda, buğday suyu tamamen çekmiş olmalıdır. Derin bir kaba alınan haşlanmış buğdayın üzerine, sıcakken nar ekşisi gezdirin. Buğday soğurken, ince kıyılmış soğan, nane, maydanoz ve zeytinyağını blenderde çekerek yeşil sos hazırlayın. Bu karışımı, buğday salatasına ilave edin. Üzerine bir kez daha nar ekşisi gezdirerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL