MALZEMELER
1 su bardağı aşurelik buğday
Yarım su bardağı yeşil mercimek
3 adet kornişon turşu
1 adet salatalık
1 çay bardağı konserve mısır
4 adet kiraz domates
3 adet erik turşusu
1 çay bardağı ceviz
6 dal taze fesleğen
12 dal maydanoz
10 dal dereotu
6 dal nane
Tuz
Pul biber
Sosu için:
Yarım limonun suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Buğday ve mercimeği bir gece öncesinden ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün ayrı ayrı haşlayın ve süzün. Soğuk sudan geçirdikten sonra servis kabına alın. İçine küp doğranmış kornişon turşu ile salatalık, mısır, dörde kesilmiş kiraz domates, erik turşusu, ceviz, kıyılmış fesleğen, maydanoz, dereotu ve nane katın. Tuzunu ve pul biberini ayarlayın. Tüm malzemeyi karıştırın. Sos için zeytinyağı ve limon suyunu bir kapta karıştırıp, salatanın üzerine gezdirin.