Sofra

SELDA TOPTAŞ

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    1 su bardağı aşurelik buğday
    Yarım su bardağı yeşil mercimek
    3 adet kornişon turşu
    1 adet salatalık
    1 çay bardağı konserve mısır
    4 adet kiraz domates
    3 adet erik turşusu
    1 çay bardağı ceviz
    6 dal taze fesleğen
    12 dal maydanoz
    10 dal dereotu
    6 dal nane
    Tuz
    Pul biber

    Sosu için:
    Yarım limonun suyu
    Yarım çay bardağı zeytinyağı

Buğday ve mercimeği bir gece öncesinden ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün ayrı ayrı haşlayın ve süzün. Soğuk sudan geçirdikten sonra servis kabına alın. İçine küp doğranmış kornişon turşu ile salatalık, mısır, dörde kesilmiş kiraz domates, erik turşusu, ceviz, kıyılmış fesleğen, maydanoz, dereotu ve nane katın. Tuzunu ve pul biberini ayarlayın. Tüm malzemeyi karıştırın. Sos için zeytinyağı ve limon suyunu bir kapta karıştırıp, salatanın üzerine gezdirin.