Bardakta Şehriye Salatası

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tereyağını bir tencereye alıp şehriyeyi rengi dönene kadar kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuz ilave edin. Kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Daha sonra soğumaya bırakın. Semizotu ve kuzukulağını irice doğrayıp karıştırın. Domatesleri ikiye bölün. Soğuyan şehriyenin üzerine hardal, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiber ilave edip harmanlayın. Geniş bardakların içine bir kat şehriye, bir kat yeşillik ve bir kat domates olacak şekilde yerleştirin. Limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...