MALZEMELER
1 adet dolmalık biber
1 adet kırmızı biber
1 su bardağı arpa şehriye
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
4 adet ceviz içi,
tuz
4 adet kurutulmuş domates
Bir buçuk su bardağı su
Biberlerin sap ve çekirdek kısımlarını çıkarın. Küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte tencereye alın. Kıyılmış sarımsak ile ceviz içi ilave edip, 2-3 dakika kavurun. Diğer taraftan kurutulmuş domatesi sıcak suda 15 dakika bekletin. Süzüp, küp şeklinde doğrayın. Biberlerin içine katın ve 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Suyunu katın ve kaynamaya bırakın. Tuzunu ayarlayın. Kaynadıktan sonra şehriyeyi ekleyin ve önce harlı sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.