Kırmızı Biberli ve Patlıcanlı Pirinç
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patlıcan ve biberleri fırında ya da ocakta közleyip kabuklarını soyun. Patlıcanları irice, biberleri ince doğrayıp kenara alın. Pirinci limon suyu eklediğiniz suda haşlayıp süzün. Servis tabağına alıp, üzerine patlıcan ve biberleri ilave edin. Sarımsağı tuzla birlikte havanda dövün. Bir kaba alıp zeytinyağı ve sirke ile karıştırın. Karşımı pirincin üzerine gezdirin. Harmanlayıp servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL