Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 paket arpa şehriye
    Yarım kg soğan
    1 demet taze soğan
    1 demet dereotu
    250 gram ayıklanmış karides
    250 gram haşlanmış ahtapot
    10 adet iç midye
    1 su bardağı zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı yenibahar
    1 çay kaşığı tarçın
    Tuz
    Yeteri kadar sıcak su
Kuru ve taze soğanı incecik kıyın. Zeytinyağını bir tencereye alıp kızdırın. Arpa şehriyeyi ekleyip kavurun.Soğanları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Karides, ahtapot ve midyeleri ekleyip karıştırın. Karışımın üzerini geçecek kadar su ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Kaynayana kadar hızlı, suyunu çekene kadar da kısık ateşte pişirin. Suyunu çektikten sonra baharat ve kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın. Ilık olarak servis yapın.