Bulgur Pilavı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağını eritip yemeklik doğranmış soğanı pembeleşene dek kavurun. Üzerine ince kıyılmış biberleri ilave edin. Birkaç dakika kavurduktan sonra salça ve kabukları soyulup küp doğranmış domatesi katın. Domates suyunu yarı yarıya çekince, yıkanıp süzülmüş bulguru ilave edin. Bir-iki dakika kavurup üzerini geçecek kadar sıcak su katın. Tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocağı kapatıp tencerenin üzerine kağıt havlu koyun. 10 dakika demlendirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL