MALZEMELER
2 su bardağı bulgur
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet büyük boy soğan
4 adet sivri biber
Yarım kırmızı biber
1 çorba kaşığı biber salçası
2 adet orta boy domates
Yeteri kadar su
Tuz
Tereyağını eritip yemeklik doğranmış soğanı pembeleşene dek kavurun. Üzerine ince kıyılmış biberleri ilave edin. Birkaç dakika kavurduktan sonra salça ve kabukları soyulup küp doğranmış domatesi katın. Domates suyunu yarı yarıya çekince, yıkanıp süzülmüş bulguru ilave edin. Bir-iki dakika kavurup üzerini geçecek kadar sıcak su katın. Tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocağı kapatıp tencerenin üzerine kağıt havlu koyun. 10 dakika demlendirip servis yapın.