Biberli Kestaneli Pilav

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pirinci iyice yıkayıp suyunu süzün. 3 çorba kaşığı tereyağını eritip, pirinci yağda 5 dakika kavurun. Ardından ince kıyılmış sivri biberi, küp doğranmış sarı ve kırmızı biberi, birer tatlı kaşığı tuz, tarçın ve karabiberi ilave edin. Üzerine sıcak suyu döküp, 15 dakika pişirin. Ocağı kapatıp pilavı demlenmeye bırakın. Bu arada 4-5 adet kestaneyi ayırıp kalan kestaneleri yağsız tavada kavurun ve pişen pilava ilave edin. Kestaneli pilavı ocaktan aldıktan sonra 6-7 dakika daha demlendirin. Sonrasında servis tabağına tencereyi ters çevirip, pilavın düzgün çıkmasını sağlayın. Üzerini, ayırdığınız kestanelerle süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...