Sofra

Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 su bardağı California Calrose pirinci
    2 adet ayva
    3 çorba kaşığı tereyağı
    2 su bardağı et suyu
    1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    1 çorba kaşığı kuş üzümü
    2 adet kesme şeker
    1 çay kaşığı safran
    Yarım limonun suyu
    Yarım çay kaşığı tarçın
    Tuz
Pirinci kaynar tuzlu suda 20 dakika bekletin. Ayvaları soyup küçük kuşbaşı doğrayın. Tereyağını tencerede eriterek ayvaları 5 dakika kavurun. Pirinci yıkayıp süzün. Fıstıklarla beraber ayvaların üzerine ekleyin. 5 dakika kadar kavurun. Limon suyu, tuz, safran, şeker ve sıcak et suyunu ilave edin. Üzümleri yıkayıp ekleyin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp, pilav suyunu çekene kadar pişirin. Biraz demlendikten sonra sıcak olarak servis yapın.