Safranlı Vezir Pilavı

Pilav suyu elde etmek için, tavuk kemiklerini ve soğanı su dolu bir tencerede kaynatın. Pirinci daha sonra yıkayın. Tereyağında pirinci kavurup tuz ve üzerine üç su bardağı tavuk suyunu ilave edin. 5 dakika kadar tencerenizi kapağı kapalı olarak ocakta tutun. Daha sonra üstüne doğranmış mantarı, kabukları soyulup minik küpler haline getirilen domatesleri atın. Tuzu ve safranı serpin. Tencerenin yine kapağını kapatıp pilavı dinlendirin. 15-20 dakika sonra pilavı karıştırarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL