Sofra

ELİF KORKMAZEL

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Zor

MALZEMELER

    Pandispanyası için:
    3 adet yumurta
    2 çay bardağı toz şeker
    2 çay bardağı yoğurt
    3 çorba kaşığı margarin
    3 çay bardağı un
    2 çay kaşığı kabartma tozu
    Keki ıslatmak için:
    1 su bardağı süt
    2 çorba kaşığı bal
    Kreması için:
    Yarım paket krem şanti
    İki buçuk su bardağı süt
    3 çorba kaşığı toz şeker
    2 adet yumurtanın sarısı
    3 çorba kaşığı un
    1 paket vanilya
    İç harcı için:
    2 adet muz
    1 çay bardağı süt
    Süslemek için:
    1 paket bitter çikolata
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 paket krem şanti
    Yarım su bardağı süt
    Bir tutam yeşil gıda boyası
    Yarım nar
    5-6 çorba kaşığı kıyılmış yeşil antepfıstığı
Pandispanyayı hazırlamak için, yumurta ve şekeri iyice çırpın. Üzerine margarin ve yoğurdu ilave edin. Kabartma tozu ve unu karıştırıp harca ekleyin. Yağlayıp unladığınız kare bir kalıba hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkartın ve enlemesine ikiye bölün. Pandispanyanın alt parçasını düz bir tabağa yerleştirin. Bal karıştırdığınız ılık sütle pandispanyanın her iki parçasını ıslatın. Kremayı hazırlarken, vanilya hariç tüm malzemeyi bir tencerede karıştırıp ocağa koyun. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan alın. Vanilyayı içine ekleyin. Pandispanyanın her iki parçasına ince bir tabaka halinde, hazırladığınız kremadan sürün. Muzları soyup derin bir kaba alın. Üzerine süt ekleyin ve çatalla ezin. Muzlu harcın tamamını tabaktaki pandispanyanın üstüne yayın. Diğer parçayı da üzerine kapatın. Kalan krema ile pastanın üstünü kaplayıp dolaba koyun ve donmasını bekleyin. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip içine tereyağı ekleyin. Pastayı dolaptan çıkartıp çikolatalı karışımı üzerine sürün ve yeniden dolaba kaldırın. Çikolatanın donmasını bekleyin. Diğer taraftan krem şantiyi sütle çırpın. Yeşil gıda boyasını ekleyip karıştırın. Hazırladığınız yeşil krem şantiyi bir krema sıkacağına doldurup, çam ağacı şeklinde pastanın üzerine sıkın. Nar tanelerini ağacın üzerine yerleştirin. Pastanın kenarlarını yeşil antepfıstığı ile kaplayıp yeniden dolaba koyun. 1-2 saat bekletip servis yapın.