Sofra

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    150 gram kedidili bisküvi
    1 su bardağı süt
    1 çorba kaşığı tozşeker
    Muhallebi için:
    1 kg süt
    1 su bardağı tozşeker
    Yarım su bardağı un
    1 paket vanilya
    Çilekli sos için:
    1 kg çilek
    1 su bardağı vişne suyu
    3 çorba kaşığı nişasta
    4 çorba kaşığı tozşeker
    Süslemek için:
    2-3 adet çilek
    Yarım çay bardağı krem şanti
Kelepçeli kalıbın altını yağlı kağıt ile kaplayın. Tozşekeri süte ekleyip karıştırarak eritin. Kedi dillerini süte batırıp kelepçeli kalıba dizin. Muhallebi için süt, şeker ve unu bir tencereye alıp devamlı karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşınca ocaktan alın. Vanilyayı ekleyip mikserleyin. Karışımı kedi dillerini üzerine yayıp soğumaya bırakın. Diğer tarafta çileği ayıklayıp yıkadıktan sonra blenderden geçirin. Çilek püresini bir tencereye alıp üzerine vişne suyu, nişasta ve toz şekeri ekleyin. Kaynayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp karıştırarak ılıtın. Çilekli karışımı muhallebinin üzerine yayın. Kalıbı buzdolabında 1-2 saat bekletin. Muhallebinin üzerini krem şanti ve çilek dilimleri ile süsleyip servis yapın.