Kirazlı Pastacıklar

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Sütü bir tencereye alıp ocağa oturtun. Ilınınca toz şeker ve irmiği ekleyip, karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan almadan önce rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın. Ocaktan alın. 20x30 cm ebatında bir tepsiye hindistancevizini serpin. Üzerine kremayı yayıp düzleyin. Buzdolabında soğutun. Çıkarıp 3x4 ebatlı dikdörtgenler kesin. Kirazların çekirdeklerini çıkarıp, minik minik doğrayın. Dikdörtgenlerin yarısının üzerine kirazlardan koyun. Kalan dikdörtgenleri kapak olarak yerleştirin. Üzerini süsleyip, soğuk servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...