Kestaneli Pasta
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bisküvi ve tereyağı hariç tüm malzemeyi robotta püre haline getirin. Dövülmüş bisküvi ve yumuşak tereyağını karıştırarak un haline getirin. Kelepçeli bir kek kalıbının ya da pastayı rahat çıkarabileceğiniz farklı bir kalıbın içine, bisküvili karışımı yayın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dakika pişirin. Ilınan bisküvili malzemenin üzerine, kestaneli püreyi yayın. Buzdolabında iyice şekil almasını bekleyin. Ardından kalıptan çıkartın ve çikolatalı sosla servis yapın. Sos için: 250 gram kremayı, 360 gram (2 büyük kare şeklinde) bitter çikolatayla eritin. 1 paket vanilya ekleyin. Hafifçe katılaşmasını bekleyin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL