Sofra

ELİF KORKMAZEL

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    1 litre süt
    10 çorba kaşığı irmik
    10 çorba kaşığı tozşeker
    2 paket vanilya
    Sos için:
    1 çay bardağı frambuaz
    10 adet kayısı
    15 adet çilek
    1 çorba kaşığı nişasta
    1 çorba kaşığı pudra şekeri
    Yarım çay bardağı su
Süt, irmik, tozşeker ve vanilyayı Tava'ya alıp, koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Servis yapacağınız büyüklükte cam kapları ıslatıp, içlerine irmik pastasını yerleştirin. Soğuyana dek dinlendirin. Sos için frambuaz, kabukları temizlenip dilimlenmiş kayısı, çilek, nişasta pudra şekeri ve suyu Tava'ya alın. Hafif koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Tatlıları servis tabaklarına ters çevirip çıkarın. Üzerlerine sos gezdirip servis yapın.