Cheesecake

Yoğun kremamsı doku ve taze meyvelerle taçlanan eşsiz bir lezzet şöleni. Tatlı krizlerinin en zarif çözümü.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle kek için, yumurta ve şekeri iyice çırpın. 2 kahve fincanı un, kakao, kabartma tozu ve süt ilave edip karıştırın. Derin bir kalıba boşaltın. Orta ısılı fırında pişirin. Ayrı bir yerde 1 su bardağı ılık suya 2 çorba kaşığı kakao ve 1 çorba kaşığı şekeri ekleyip karıştırın. Kakaolu şekerli suyla keki ıslatın. Krema için, krem şantiyi sütle çırpın. 1 paket labne peyniri ekleyin. Vişne jölesini de üzerindeki tarife göre hazırlayın. Jöle soğuyunca kremaya ekleyin. Hazırladığınız keki çembere yerleştirin. Üzerine kremayı boşaltın. Derin dondurucuda soğutun. Bu arada üzeri için de jöleyi hazırlayıp, içine vişneleri ekleyin. Ilınınca pastanın üzerine ilave edin. Tekrar buzdolabına alıp, birkaç saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın. şekeri ekleyip karıştırın. Kakaolu şekerli suyla keki ıslatın. Krema için, krem şantiyi sütle çırpın. 1 paket labne peyniri ekleyin. Vişne jölesini de üzerindeki tarife göre hazırlayın. Jöle soğuyunca kremaya ekleyin. Hazırladığınız keki çembere yerleştirin. Üzerine kremayı boşaltın. Derin dondurucuda soğutun. Bu arada üzeri için de jöleyi hazırlayıp, içine vişneleri ekleyin. Ilınınca pastanın üzerine ilave edin. Tekrar buzdolabına alıp, birkaç saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...