MALZEMELER
Yarım paket burgu makarna
1 tatlı kaşığı tuz
Kıyma harcı için:
250 gram kıyma
1 adet domates
2 diş sarmısak
Tuz karabiber
pulbiber
kırmızıbiber
kimyon
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yoğurt sosu için:
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı zeytinyağı
4 diş sarmısak
Bir tencereye bol su koyup kaynayınca tuzu ve makarnayı ilave ederek 10-12 dakika haşlayın ve süzün. Bu arada bir tavada kıymayı yağsız olarak, suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Ardından rendelenmiş domates, ince kıyılmış sarmısak ve baharatları ilave edip, en son zeytinyağını ekleyerek 1-2 dakika daha pişirin. Süzülmüş makarnayı servis kabına alıp, üzerine bu karışımı dökün. (Arzuya göre maydanoz da ekleyebilirsiniz.) Ezilmiş sarmısak ve zeytinyağını yoğurtla karıştırıp bu sosu da makarnanın üzerine gezdirin.