Yoğurt Soslu Kıymalı Makarna

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bir tencereye bol su koyup kaynayınca tuzu ve makarnayı ilave ederek 10-12 dakika haşlayın ve süzün. Bu arada bir tavada kıymayı yağsız olarak, suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Ardından rendelenmiş domates, ince kıyılmış sarmısak ve baharatları ilave edip, en son zeytinyağını ekleyerek 1-2 dakika daha pişirin. Süzülmüş makarnayı servis kabına alıp, üzerine bu karışımı dökün. (Arzuya göre maydanoz da ekleyebilirsiniz.) Ezilmiş sarmısak ve zeytinyağını yoğurtla karıştırıp bu sosu da makarnanın üzerine gezdirin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...