Üzüm Pekmezli Makarna
Malzemeler
Yapılışı
-
1
TAVUK etini haşlayın ve süzün. Elinizle didikleyip, kenara alın. Makarnayı tuz ve az sıvıyağ eklediğiniz suda, 10-12 dakika haşlayın. Süzdükten sonra servis tabağına alın. Tavaya aldığınız tereyağında arpacık soğanı hafif rengi dönene kadar çevirin. İçine pekmez ve tozşeker karışımını ilave edin. Karamelize olana dekkavurun. Tavuğu ilave edip, 1 dakika kadar kavurmaya devam edin. Harcı makarnanın üzerine boşaltın ve sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL