Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Hamur için:
    Yarım kg un
    2 adet yumurta
    Yeteri kadar su
    4 su bardağı et suyu
    2 adet haşlanmış tavuk budu,
    tuz
    Yarım çay bardağı sıvıyağ
    İçi için:
    2 su bardağı pirinç
    2 adet soğan
    2 çorba kaşığı margarin
    Yarım kg kıyma
    2 su bardağı su,
    tuz,
    karabiber

Mantı için önce içi hazırlayın. Tencereye aldığınız margarinde ince kıyılmış soğanları hafifçe kavurun. Kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Yıkanmış ve az haşlanmış pirinci katın ve 1-2 dakika daha kavurun. Su, tuz ve karabiber serpin. Tencereyi ocaktan alıp, kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın. Hamur için unu yoğurma kabına alın. Yumurta, tuz ve su katıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya ayırın ve her parçayı 2-3 mm incelikte açın. Bu hamurlardan 7-8 cm'lik kareler kesin. Hazırladığınız pirinçli harçtan kare hamurların içine birer çay kaşığı koyun ve dört ucunu ortada birleştirin. Fırın tepsisini yağlayın ve mantıları dizin. Üzerlerine fırça yardımıyla sıvıyağ sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Mantılar kızarınca fırından alın ve üzerine kaynamış et suyunu gezdirin. Tekrar sıcak fırında mantılar suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine didiklenmiş tavuk etini yerleştirin ve sıcak olarak servis yapın.