Pastiçio
Malzemeler
Yapılışı
-
1
MAKARNAYI üzerinde yazan süre kadar haşlayın. Üzerine soğuk su gezdirin ve süzün. Kıyılmış sarmısak, biber ve kıymayı sıvıyağda kavurun. Rendelenmiş domates ekleyip, 3-4 dakika sonra ocaktan alın. Beşamel sos için unu, zeytinyağında 3 dakika kavurun. Karıştırarak süt ekleyin. Ardından karıştırarak çırpılmış yumurta ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Beşamel sostan bir miktar kenara ayırın. Makarna ile kalan sosu karıştırın. Bir fırın kabına önce kıyma, sonra makarna, tekrar kıyma ve son olarak makarna koyun. En üste, kenara ayırdığınız beşamel sosu yayıp, rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL