Noodle'lı Kalamar

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    NOODLE'Yİ haşlayıp suyunu süzün. 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve sarmısakla birlikte 1-2 dakika çevirin. Kekik, nane, tuz ve pulbiber serpin. Diğer taraftan süt, tozşeker ve tuzu bir kasede karıştırın. Kalamarları bu sosun içinde buzdolabında 1 gece bekletin. Sostan alıp zeytinyağı, kekik ve pulbiber karışımında 1 saat bekletin. Daha sonra ızgara yapın. Haşlanmış noodle ile birlikte sıcak olarak servis yapın.
    Püf noktası:
    Süt, tozşeker ve tuz karışımına yatırdığınız kalamarları buzdolabında 1 gece tutarsanız, daha yumuşak olacaktır. Kalamarları bu karışımın içinde ve buzdolabında 1 hafta süreyle bekletebilirsiniz.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...