Nohutlu Tavuklu Mantı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    1 HAŞLANMIŞ tavuk göğsünü ince şeritler halinde dilimleyelim.

    2 Akşamdan ıslatılmış 1 su bardağı nohutu haşlayalım. Bir tencerede 4 su bardağı suyu kaynatalım. Kaynama noktasına geldiğinde mantıları ilave edelim. Haşlama mantıları ateşten almadan 5 dakika önce nohutları ilave edelim.

    3 Mantıyı delikli kepçeyle servis tabağına alıp üzerine tavuk etlerini serpelim. Bir kapta yoğurt ve dövülmüş sarmısakları karıştırıp mantının üzerine gezdirelim. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada az yakıp kırmızıbiberi ilave edelim. Ateşten alıp yoğurtlu mantının üzerine gezdirip, servis yapalım.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...