Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Lübnan Mutfağı
Vejetaryen

MALZEMELER

    Bir buçuk su bardağı nohut
    Yarım soğan
    Yarım çay bardağı zeytinyağı
    1 çorba kaşığı sebzeli çeşni
    Yeteri kadar tuz
    Bir buçuk su bardağı yoğurt
    2 diş sarmısak
    1 adet lavaş ekmeği

    Servis için:
    Dolmalık fıstık, kimyon
BİR gün önceden ıslattığınız nohudun suyunu süzün. Üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edip, haşlayın. Yeniden suyunu süzüp kıyılmış soğanla zeytinyağında kavurun. Üzerine sebzeli çeşni ve tuzu ekleyip karıştırın. Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın. Lavaşı kare kesip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek tutun. Servis tabağına alıp, üzerine nohudu ekleyin. Ayrı bir yerde yoğurt ve kıyılmış sarmısağı karıştırın, nohudun üzerine gezdirin. Dolmalık fıstık ve kimyon serpip, servis yapın.