Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 paket kalem makarna
    1 tatlı kaşığı sıvıyağ
    Yeteri kadar su,
    tuz
    İç malzemesi için:
    250 gram piliç bonfile
    3 çorba kaşığı zeytinyağı
    100 gram kurutulmuş domates
    1 diş dövülmüş sarmısak
    100 ml (1 kutu 200 ml) krema
    5 dal kıyılmış maydanoz
    6 yaprak kıyılmış fesleğen
    1 çay bardağı makarna suyu
    (makarnayı haşladığınız su)
    1 çorba kaşığı tereyağı,
    tuz,
    karabiber
    Servis için:
    100 gram toz veya rendelenmiş parmesan peyniri
SIVIYAĞ ve tuz eklediğiniz suda makarnayı 7-8 dakika haşlayıp, süzün. Jülyen doğranmış piliç bonfileyi zeytinyağında rengi dönene kadar soteleyin. Jülyen doğranmış kurutulmuş domatesi katın ve 1-2 dakika daha sotelemeye devam edin. Sarmısak ve kremayı ilave edin. Kıyılmış maydanoz, fesleğen, tuz ve karabiberi ekleyin. Tüm malzemeyi şöyle bir çevirdikten sonra makarna suyu ve tereyağını koyup, bir taşım kaynatın. Makarna ve iç malzemeyi wok tavayaalın. Tatların birbirine geçmesi için kısık ateşte 1-2 dakika pişirin. Üzerine toz veya rendelenmiş parmesan peyniri serperek, servis yapın.