Kırmızı Biberli Soğanlı Makarna
Arzunuza göre, pulbiber de ekleyip hafif acılı bir tat elde etmeniz mümkün… Ben bu makarnayı “boncuk makarna” ile denedim ama penne, kelebek gibi türlerle de deneyebilirsiniz…
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bir tencereye su, 1 yemek kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı sıvıyağ konup su kaynatılır. İçine makarna atılıp haşlanmaya bırakılır. Diğer tarafta soğan piyazlık doğranıp, biberler de jülyen biçiminde uzun uzun doğranır. Geniş bir tavaya önce 2 yemek kaşığı sıvıyağ konup soğanlar pembeleşinceye dek hafif ateşte kavrulur, biberler ilave edilir. Onlar da yumuşayınca küp küp doğranmış domatesler eklenip sos kıvamına gelince ocaktan alınır. Makarna süzülüp soğuk suda yıkanır. Tencereye sadece 1 yemek kaşığı yağ eklenip süzülen makarna kavrulur. Üzerine sos dökülüp servis edilir.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL