MALZEMELER
1 adet yumurta,
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı un,
2 çay bardağı su
1 adet soğan,
250 gram kıyma
Sosu için:
3 adet biber
2 adet domates
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay bardağı etsuyu,
pulbiber,
reyhan
Üzerine:
Sarmısaklı yoğurt
sumak
Öncelikle yumurta, tuz, un ve 1 çay bardağı suyu karıştırıp sert bir hamur elde edin. 15-20 dakika dinlendirin. Hamurdan iri bezeler koparıp açın. Açtığınız yufkaları önce geniş şeritler halinde boylamasına kesin. Daha sonra enlemesine 1 cm aralıklarla kesin. İncecik kıyılmış soğan ve kıymayı karıştırın. Küçük kare hamurların ortasına kıymalı harcı koyun. Köşelerini bohça gibi içe doğru kapatın. Haşlayıp süzün. Üzerine 1 çay bardağı soğuk su dökün. Sosu için küçük doğranmış 2-3 adet biber ve 2 adet domatesi önce zeytinyağında soteleyin. Daha sonra tereyağını ekleyin. Salça, et suyu, pulbiberi, reyhanı ekleyin. Sosu tenceredeki mantıya dökün. Üzerine sarmısaklı yoğurt koyup, sumakla servis yapın.