Havuçlu, Mantarlı, Kıymalı Makarna
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Derin bir tencereye 5 su bardağı su koyup kaynatın. Kaynayan suya sıvıyağ ve makarnayı ilave edip, makarna yarı yarıya yumuşayana dek haşlayın. Fazla suyunu süzüp servis tabağına alın. Sos için, kıymayı zeytinyağında 1-2 dakika soteleyin. Dilimlenmiş havuç, mantar ve kıyılmış sarmısağı ekleyip, 2-3 dakika daha soteleyin. Üzerine pulbiber, karabiber, kekik, nane ve tuz ilave edip sotelemeye devam edin. Son olarak şarabı ilave edip ocaktan alın. Sosu makarnanın üzerine gezdirip, parmesan peyniri serpin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL