1 ÇAĞLALARI ikiye bölüp çekirdek yataklarını çıkarın. Az miktarda tuzlu suda 15 dakika haşlayıp suyunu süzdürün. 2 çorba kaşığı tereyağını eritip, 1 adet kıyılmış soğanı 5 dakika soteleyin. Çağla, kıyılmış kişniş veya maydanoz ekleyip soteleyin. 2 Pancarların kabuklarını iyice yıkayıp, 1 tatlı kaşığı tuz eklenmiş suda
haşlayın. Pancarları süzgeç yardımıyla başka bir tabağa alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kabuklarını koyup, küp doğrayın. 3 Ayrı bir yerde 2 çorba kaşığı tereyağını eritin. İki veya dörde bölünmüş turp ekleyip, kısık ateşte soteleyin. 4 Kuskusu tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp suyunu süzdürün. Karabiber 2 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edip karıştırın 5 Ayrı bir yerde kalan 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın. Kıyılmış 1 adet soğan ve sarmısakları ekleyip soteleyin. Pancar ilave edip karıştırın. Turp ve kuskus ekleyip karıştırmaya devam edin. 6 Kuskusu servis tabağına alın. Ortasını havuz gibi açıp, çağlalı karışımı yerleştirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.