Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    500 gram çağla
    3 adet pancar
    4 adet kırmızı turp
    1 paket kuskus
    4 çorba kaşığı tereyağı
    2 adet orta boy soğan
    4 diş sarmısak
    4 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 çay kaşığı karabiber
    6 dal taze kişniş veya
    maydanoz
    Yeteri kadar tuz
1 ÇAĞLALARI ikiye bölüp çekirdek yataklarını çıkarın. Az miktarda tuzlu suda 15 dakika haşlayıp suyunu süzdürün. 2 çorba kaşığı tereyağını eritip, 1 adet kıyılmış soğanı 5 dakika soteleyin. Çağla, kıyılmış kişniş veya maydanoz ekleyip soteleyin. 2 Pancarların kabuklarını iyice yıkayıp, 1 tatlı kaşığı tuz eklenmiş suda
haşlayın. Pancarları süzgeç yardımıyla başka bir tabağa alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kabuklarını koyup, küp doğrayın. 3 Ayrı bir yerde 2 çorba kaşığı tereyağını eritin. İki veya dörde bölünmüş turp ekleyip, kısık ateşte soteleyin. 4 Kuskusu tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp suyunu süzdürün. Karabiber 2 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edip karıştırın 5 Ayrı bir yerde kalan 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın. Kıyılmış 1 adet soğan ve sarmısakları ekleyip soteleyin. Pancar ilave edip karıştırın. Turp ve kuskus ekleyip karıştırmaya devam edin. 6 Kuskusu servis tabağına alın. Ortasını havuz gibi açıp, çağlalı karışımı yerleştirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.