Boşnak Mantısı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
HARÇ için kıyma, rendelenmiş patates, karabiber ve tuzu iyice karıştırın. Bir adet yufkayı düz bir zemine serin. Ortadan ikiye kesip, uzun kenarına kıymalı harçtan bir parça koyup, rulo şeklinde sarın. Kalan yufka ve harcı da aynı şekilde hazırlayın. Daha sonra yağlanmış tepsiye dizip, küçük parçalar halinde kesin. Eritilmiş tereyağını üzerine gezdirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından alıp, üzerine çırpılmış yoğurt gezdirin. 10 dakika dinlendirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL