Sofra

3 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 su bardağı börülce
    15 adet brüksellahanası
    2 adet kesmeşeker
    Yarım paket makarna
    4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
    15 adet kiraz domates
    Tuz
    Pulbiber
Akşamdan ıslattığınız börülceyi haşlayıp süzün. Brüksel lahanalarını şeker eklediğiniz suda yumuşayana kadar haşlayın. Süzüp soğuk suya atın. 1-2 dakika bekletip çıkarın (bu şekilde renkleri yeşil kalır). Geniş bir tencerede su kaynatıp üzerine tuz ekleyin. Makarnayı haşlayıp süzün. Sıvıyağı bir tavaya alıp kızdırın. Börülce, ikiye böldüğünüz brüksellahanalarını ve kiraz domatesleri, pulbiber ve tuz ekleyip birlikte sote edin. Hazırladığınız harcı makarna ile karıştırarak servis yapın.