Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Bir buçuk bayat ekmek,
    1 adet soğan
    3 diş sarmısak,
    2 adet yumurta,
    yarım demet maydanoz
    1 çay kaşığı kimyon,
    1 çay kaşığı karabiber,
    1 çay kaşığı pulbiber
    1 çay kaşığı tuz
    Köfte için:
    200 gram kıyma
    1 adet soğan,
    1 çay kaşığı karabiber
    tuz
    Üzeri için:
    2 diş sarmısak,
    1 kase yoğurt
    Domates sos için:
    2 adet domates
    1 çorba kaşığı biber salçası,
    1 çorba kaşığı tereyağı
    Tuz,
    Karabiber,
    yarım su bardağı su
RONDODAN geçirilmiş bayat ekmek, rendelenmiş soğan, sarmısak, yumurta, kıyılmış maydanoz, kimyon, karabiber, pulbiber ve tuzu karıştırın. Azar azar su ekleyip, yoğurun ve ele yapışmayacak bir hamur elde edin. Hamurdan bezeler koparıp elinizde yuvarlayın. Ortalarını baş parmağınızla açıp kenara alın. Köfte için kıyma, rendelenmiş soğan, karabiber ve tuzu yoğurun. Harçtan küçük toplar yapıp elinizde yuvarlayın. Hamurların ortalarına köfteleri yerleştirip, kapatın. Kaynar suya atıp, suyun yüzeyine çıkana dek haşlayın. Suyunu süzdürüp, fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Sos için rendelenmiş domates, biber salçası, karabiber, tuz ve tereyağının bir-iki dakika çevirin. Su ekleyip pişirin. Sosu içli köfte mantısının üzerine gezdirin. Arzuya göre sarmısaklı yoğurtla servis yapın.