MALZEMELER
3 adet yufka
1 su bardağı nohut
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet soğan
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar su, tuz
Üzerine: Yarım kg yoğurt
1 su bardağı su, pulbiber
YUFKALARI üst üste koyun ve iki parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin. Uzun şeritleri de erişte şeklinde kesip, bir bez üzerine yayın. Kuruması için 2-3 saat bekletin. Fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında ara sıra elle karıştırarak hafif pembeleştirin. Nohudu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve bir tencereye alın. Zeytinyağı, yemeklik doğranmış soğan ve 2 su bardağı su ile birlikte tencerenin kapağı açık olarak pişmeye bırakın. Nohut jöle kıvamına gelene kadar pişirmeye devam edin. Diğer taraftan pirinci tuzlu sıcak suda 15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve iyice yıkayın. Bir buçuk su bardağı suyu kaynatın. Tuz ve pirinci katıp, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Tereyağını eritip, üzerine gezdirin ve 10 dakika demlenmeye bırakın. Yoğurdu su ile açın. Servis tabağına bir avuç erişte koyun. Üzerine sırasıyla 2 çorba kaşığı pilav, çırpılmış yoğurt, 1 kepçe nohut (suyuyla birlikte) koyun. En üste pulbiber serpin. Diğer tabakları da aynı şekilde hazırlayın ve sıcak olarak servis yapın.