Sofra
Her dilimde taptaze lezzet yoğurt keki tarifimiz...

8 Adet
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    100 gram eritilmiş margarin

    1 adet yumurta

    1 yemek kaşığı toz şeker

    1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

    1.5 su bardağı un

    1 paket kabartma tozu

    İçi için:

    Yarım çay bardağı sarı üzüm

    3 adet yumurta

    1 kg süzme yoğurt

    1 paket vanilyalı puding

    1 adet limonun suyu

    1 yemek kaşığı un

    Yanında: Çilek reçeli

Margarin ve yumurtayı mikserle iyice çırpın. Toz eker ve limon kabuğunu ilave edip çırpmaya devam edin. Elenmiş un ve kabartma tozunu katarak sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurdan parçalar koparıp, tartolet kalıplarına kenarlarını kaplayacak şekilde yerleştirin.
İçi için sarı üzümleri sıcak suda 10 dakika bekletip suyunu süzün. Yumurtaları iyice çırpın. İçine süzme yoğurt, toz puding, limon suyu, una bulanmış üzümleri ekleyip bütün malzemeyi karıştırın.
Hamurların ortasına iç harcı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilındıktan sonra çilek reçeli ile servis yapın.