Yoğurt Keki

Her dilimde taptaze lezzet yoğurt keki tarifimiz...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Margarin ve yumurtayı mikserle iyice çırpın. Toz eker ve limon kabuğunu ilave edip çırpmaya devam edin. Elenmiş un ve kabartma tozunu katarak sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurdan parçalar koparıp, tartolet kalıplarına kenarlarını kaplayacak şekilde yerleştirin.
-
2
İçi için sarı üzümleri sıcak suda 10 dakika bekletip suyunu süzün. Yumurtaları iyice çırpın. İçine süzme yoğurt, toz puding, limon suyu, una bulanmış üzümleri ekleyip bütün malzemeyi karıştırın.
-
3
Hamurların ortasına iç harcı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilındıktan sonra çilek reçeli ile servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL