Portakallı Kek
Kış ayları gelince özellikle, keyfi ve lezzeti bir başka olur portakallı kekin. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz tarifiyle portakallı kek tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Portakalları halka şeklinde dilimleyin. Yumurta ve esmer şeker ilave edip iyice çırpın. Ayçiçeği yağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Un ve irmiği katıp karıştırın. Üzerine tarçın, vanilya ve kabartma tozunu katıp karıştırın.
-
2
Portakal dilimlerini tart kalıplarının tabanlarına yerleştirin. Kek karışımından küçük birer kepçe alıp kalıpların üzerlerinden bir parmak boşluk kalacak şekilde dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
-
3
Kekleri fırından alıp ılınmaya bırakın. Ilındıktan sonra kalıpları ters çevirip kekleri servis tabağına çıkarın. Üzerlerini irice kıyılmış Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler