Sofra
Yumuşacık uzayan marsmallow ile hem gözünüze hem de damağınıza bayram ettirecek, nefis kek tarifi…

YILDIZ ÖZ SAMAHA

6-8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    KEK İÇİN

    Yarım su bardağı pudra şekeri

    1 adet yumurta

    Yarımşar su bardağı ayçiçeği yağı ve süt

    1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu

    Birer paket kabartma tozu ve vanilya

    1 yemek kaşığı toz badem

    1 su bardağı un

    SOS İÇİN

    1 kase dondurulmuş çilek

    2 yemek kaşığı toz şeker

    ÜZERİ İÇİN

    1 kase beyaz marshmallow,

    Yarım paket krema (100 ml)

    SÜSLEMEK İÇİN

    Hindistan cevizi, Antep fıstiği, böğürtlen

Sos için çileği şekerle birlikte küçük bir sos tenceresine alın. Reçel kıvamına gelinceye kadar pişirin ve soğuması için bir kenarda bekletin. Kek için derin bir kasede pudra şekeri ve yumurtayı kremsi bir kıvam alıncaya kadar mikserle çırpın. Ayçiçeği yağı ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edin. Portakal kabuğu, kabartma tozu, vanilya, toz badem ve elenmiş unu ekleyin. Akışkan bir kıvam alıncaya kadar çırpmaya devam edin. Karışımı yağlanmış porsiyonluk kek kalıplarına eşit şekilde paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Kekler soğuduktan sonra üst kısımlarını bir bıçak yardımı ile kesip alın. Ortalarına sos yerleştirmek için tatlı kaşığı yardımı ile içlerini hafif oyun. Soğuyan sosu ortalarına pay edin. Üzeri için marshmallow ve kremayı bir kaseye alın. Benmari usulü eritin. Daha sonra keklerin üzerlerine eşit şekilde gezdirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.