MALZEMELER
1 kg taze fasulye
4 adet domates
Yeterince tuz
Yeterince su
Fasulyelerin uç kısımlarını bir bıçak yardımıyla kesin. Kılçıklarını da bir bıçak yardımıyla çıkarın. Bol suyla yıkayın.Bir tencereye 1 litre su koyun. Kaynadıktan sonra fasulyeleri 3 dakika bekletip çıkarın. Bir süzgece alarak suyunu süzün. Daha sonra fasulyeleri kavanozların içine dik ve bütün olarak yerleştirin. Domatesleri ikiye bölüp fasulyelerin üzerine yerleştirin. Taze fasulyeleri haşladığınız su ılındıktan sonra kavanozlara doldurun. Üzerine yemeğe attığınız kadar tuz ilave edin. Diğer kavanozları da aynı şekilde doldurun. Kavanozları ters yüz edin. İçi su dolu genişçe bir kaba kavanozların kapakları altta kalacak şekilde yerleştirin. 1- 1.5 saat kaynatın. Sudan çıkarttıktan sonra soğutun. Serin bir yerde, tüketeceğiniz güne kadar bekletin.