4 adet küçük boy lavaş ekmeği
1 adet küçük boy kırmızı soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Taze çekilmiş karabiber
TAVUK ETLİ DÖNER İÇİN
1 adet tavuk göğüs eti
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
YOĞURTLU SOS İÇİN
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
5-6 dal kıyılmış dereotu
Küçük bir diş sarımsak
Tuz, taze çekilmiş karabiber
PATATES KIZARTMASI İÇİN
1 adet büyük boy patates
1 tatlı kaşığı un
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Zeytinyağı
Tavuk etli döneri hazırlamak için eti boyuna incecik dilimleyin. Zeytinyağı ve karabiberle iyice karıştırıp 30x30 cm ebatlarında streç film üzerinde dilimleri üst üste dizin. Streç film ile sıkıca sarıp derin doldurucuda 3-4 saat bekletin. Kırmızı soğanı ince-uzun parçalar ve domatesi incecik yuvarlaklar şeklinde dilimleyin. Üzerlerine karabiber serpip zeytinyağı gezdirin. Yoğurtlu sos için süzme yoğurt, mayonez, dereotu, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi iyice karıştırıp hazırlayın. Patates kızartması için patatesin kabuğunu soyup boyuna dilimleyin. Her bir dilimi istediğiniz kalınlıkta dilimleyip tuz ve toz kırmızıbiberi serptikten sonra iyice harmanlayın. Derin dondurucuda donan tavuk etini keskin bir bıçakla verev şekilde kesin. Hızlıca çok az zeytinyağı ekleyin tavada hızlı ısıda kızarana kadar pişirin. Patatesleri de kızartın. Lavaş ekmekleri tavada iki taraflı ısıtın. Üzerine tavuk döner, kızartılmış patates, soğan, domates dilimleri ve yoğurtlu sostan ekleyerek rulo şeklinde sarın. Bekletmeden servis yapın.