MALZEMELER
1’er çorba kaşığı margarin ve un
1 çay bardağı süt
1 adet yumurtanın sarısı
250 gram rendelenmiş taze kaşar peyniri
1 çay kaşığı taze çekilmiş beyazbiber
İki tutam hint cevizi
Pane için:
1 su bardağı un
2 adet çırpılmış yumurta
1 su bardağı tel şehriye
Kızartmak için:
Sıvıyağ
MEYANE hazırlamak için margarini tencerede eritip, unu ekleyin. Devamlı karıştırarak, un kokusu gidene kadar pişirin. Üzerine, sütü azar azar ilave edip, karıştırarak yedirin. Ocağın altını iyice kısın. Yumurta sarısı ve rendelenmiş kaşar peynirini katıp karıştırın. Beyazbiber ve hint cevizini ekleyin. Karışımı kısık ateşte, kaşar peyniri hafif eriyene dek karıştırıp, ocaktan alın ve ılınmaya bırakın.
Ilınmış haldeki karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Yuvarlakları önce una, sonra yumurtaya ve tel şehriyeye bulayın. Kızgın sıvıyağda, altın sarısı renk alana dek kızartın. Ilık olarak servis yapın.