MALZEMELER
6 adet yumurta
500 gram ıspanak
100 gram jambon
Bir buçuk su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz
Sos için: 2 çorba kaşığı un
Yarım çay bardağı sıvıyağ
3 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
ISPANAĞIN saplarını ayıklayıp, yıkayın. Kaynar suda 5 dakika haşlayıp, süzgece alın. Fazla suyunu elinizle sıkıp, tavaya alın. 4 adet yumurta, kaşar peynirinin yarısı ve tuz ekleyip pişirin. Ilınınca streç filmin üzerine incecik yayın. Sos için unu sıvıyağda hafifçe kavurun. Süt ekleyip çırpma teliyle karıştırarak 2 dakika pişirin. Tuzunu ayarlayıp ocaktan alın. Sosun yarısını ıspanağın üzerine yayın. Kalan sosa 2 adet yumurta ve kalan kaşar peynirini ilave edip karıştırın ve tekrar ıspanağın üzerine yayın. Üzerine jambon dilimlerini yerleştirin. Sıkıca rulo yapıp, buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Dilimleyip servis yapın.