Sofra

3 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    3 adet patates
    1’er çorba kaşığı tereyağı ve sıvıyağ
    1 adet soğan
    3 adet yumurta
    Yarım su bardağı süt
    Tuz, pulbiber
HAŞLANMIŞ patatesleri küp şeklinde doğrayın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada tereyağı ve sıvıyağı kızdırıp yemeklik doğranmış soğanı pembeleştirin. İçine patatesi ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Ayrı bir kapta yumurta, süt, tuz ve pulbiberi çırpma teli ile iyice çırpın. Patatesin üzerine sütlü karışımı boşaltın. Tavanın ağzını bir kapak ile kapatıp kısık ateşte birkaç dakika pişirin. Omleti ters yüz yaparak diğer tarafını da pişirdikten sonra servis tabağına alın. Dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.