120 gram lor peyniri
5-6 adet kuşkonmaz
225 gram un
125 gram küp doğranmış soğuk tereyağı
60 ml soğuk su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
50 gram kaşkaval ya da kaşar peyniri
50 ml krema
5-6 adet ada çayı yaprağı
Yeteri kadar tuz ve karabiber
Un, tereyağı ve bir tutam tuzu kum gibi ufalanana kadar yoğurun. Soğuk suyu ilave edip toparlanana kadar yoğurmaya devam edin. Streç filmle kaplayıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Tezgahı hafif unlayıp hamuru 35 cm çapında yuvarlak açın. Fırın tepsisine yerleştirin. Tencerede 4 su bardağı suyu kaynatın. Kuşkonmazların çiçeksiz uçlarından 2-3 cm keserek sıcak suya atın. 3 dakika haşlayıp soğuk su dolu bir kaseye çıkarın. Daha sonra suyunu iyice süzdürün ve bir kaba alın. Üzerine zeytinyağı, yarım çay kaşığı karabiber ve yarım çay kaşığı tuz ilave edip harmanlayın. Ayrı bir yerde lor, rendelenmiş kaşkaval ya da kaşar peyniri, yarım çay kaşığı karabiber ve kremayı ezerek karıştırın. Ada çayı katıp harmanlayın. Hamurun kenarlarından 2 cm boşluk bırakarak lorlu karışımı yayın. Üzerine kuşkonmazları yerleştirin. Hamurun kenarlarını kıvırın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında fırında 30 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.