Limonlu Kivi Reçeli

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KİVİLERİN kabuklarını soyun. Küp şeklinde doğrayıp bir tencereye alın. Üzerine tozşeker ekleyip şeker iyice eriyene dek bekletin. Daha sonra ocağa oturtup, üzerine rendelenmiş limon kabuğu katın. Kısık ateşte, tencereyi ara sıra sallayıp karıştırarak ve üzerinde biriken köpükleri alarak 50 dakika pişirin. Sürenin sonunda limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Soğuduktan sonra temiz ve kuru kavanozlara aktarın. Serin bir yerde muhafaza edin.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...