Sofra

Zorluk Derecesi Orta
Ev Yapımı

MALZEMELER

    1 kg’lık kavanoz
    250 gram ayıklanmış gül yaprağı
    Altı buçuk su bardağı tozşeker
    Üç buçuk su bardağı su
    3 çorba kaşığı limon suyu
Suyu tencereye alıp, gül yaprağını ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, güller hafif beyaz renk alana dek
kaynatın. Tozşeker ilave edin ve tencerenin kapağı açık olarak, şurup koyulaşıp kıvam alana dek kaynatın.
Şurup kıvama gelince limon suyu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp, ocaktan alın. Üzerinde oluşan köpükleri delikli kepçe ile temizleyin. Reçeli temiz bir kaba aktarın. İyice soğuyunca, kavanozlara pay edin. Kapaklarını sıkıca kapatın.