1 kg domates
Kiraz domates ya da italyan domates (uzun, sivri ve içinde çok az çekirdek bulunan domates türü)
l1 kg tozşeker
5 adet karanfil
1 çay bardağı kabukları soyulmuş tuzsuz badem
1 çorba kaşığı sönmemiş toz kireç (nalburda bulabilirsiniz)
1 adet limonun suyu
1 su bardağı su
Domatesler‹ yıkayın ve üzerindeki yeşil sapları çıkarmadan, kireç ilave ettiğiniz suda bir gece bekletin. Reçeli yapacağınız zaman domatesleri çok iyi yıkayın ve bu aşamada üzerindeki yeşil sapları çıkartın. Bir tencereye su ve şekeri koyarak 20 dakika ağır ateşte kaynatın. Karışım koyulaşmaya başlayınca karanfilleri ve domatesleri (kiraz domates kullanıyorsanız bütün olarak, İtalyan domates kullanıyorsanız ikiye böldükten sonra) kaynayan şekerli karışıma atın. Yine ağır ateşte 20 dakika daha kaynatın. Sürenin sonunda limon suyunu ekleyerek bir taşım daha kaynatın ve tencerenin kapağını kapatıp ocaktan alın. Reçeli bu şekilde iyice soğuyana kadar tencerede bekletin, daha sonra kavanozlara alın. Dilerseniz,reçeli ocaktan aldıktan sonra1 çay kaşığı vanilya da ekleyebilirsiniz. Servis yaparken, üzerine bademleri serperek reçeli süsleyin.