Çavdar ekmeği
Malzemeler
Yapılışı
-
1
ÇAVDAR unu ve unu harmanlayın. Unun ortasını havuz gibi açıp maya, sıvıyağ, tuz, tozşeker ve ılık sütü ekleyip yoğurun. Hamuru 4 eşit parçaya ayırıp avucunuzun içinde yuvarlayın. Hamurların üzerlerini hafifçe ıslatıp ayçekirdeklerini serpiştirin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin. Üzerlerini örtüp, 10-15 dakika mayalandırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL