Bulgurlu Ekmek
Siz hala kendi ekmeğinizi, kendiniz yapmıyor musunuz? Bir deneyin; ne kadar kolay olduğuna şaşıracaksınız!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ilık su ile balı karıştırın. Mayayı ekleyin. 10 dakika ılık bir yerde ve köpürene kadar bekletin. Süt, zeytinyağı, tuz ve blenderden çektiğiniz bulgur pilavını mayalı suya ekleyin. Tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. Elediğiniz unu azar azar karışıma ilave edin. 10 dakika kadar tekrar yoğurun. Üzerini örterek, ılık bir yerde hacmi iki katına çıkana dek bekletin. Ardından, incecik doğradığınız otları ekleyin ve hamura iyice yedirin. Hamuru yoğurmaya başlayın. Şekillendirip, ikinci kez hacmi iki katına çıkana dek hamuru bekletin. Üzerine fırça ile süt sürüp, biraz un serpin. Önceden ısıttığınız fırında, önce 220 derecede 10 dakika, ardından fırını orta dereceye getirerek toplam 35-40 dakika kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL