Hellim Peynirli Çıtır
Hellim Peynirli Çıtır, hem çıtır hem de yumuşak dokusuyla lezzet tutkunlarının vazgeçilmezlerinden biridir. Dilimlenmiş hellim peyniri, incecik yufkaların içine sarılıp altın renginde kızartılarak hazırlanır.

Hellim peynirinin tuzunu almak için sıcak suda iki saat dinlendirin. Derin bir kapta yumurta ve toz bademi çatalla çırpın. Hellim peynirini parmak uzunluğunda ve eninde kesin. Kadayıfı elinizle didikleyip, ayçiçek yağıyla harmanlayın.
Peynirleri yumurtalı karışıma bulayıp, daha sonra kadayıfa sarın. Yağlı kağıtla kaplı fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, pembeleşene dek pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL